Op zoek naar opleiding verloskundige?

 
 
opleiding verloskundige
 
Hbo-opleiding Verloskunde.
Deze hbo-opleiding duurt vijf jaar en na afronding kun je zowel in de verpleegkunde als in de verloskunde aan de slag. Wat kun je ermee worden? Je kunt als verloskundige gaan werken als. zelfstandig verloskundige in een eigen groepspraktijk. verloskundige in dienstverband in een praktijk gezondheidscentrum of opleiding in de eerste lijn. waarnemer in de praktijk van een collega bijvoorbeeld bij ziekte of vakantie. verloskundige in dienstverband in een ziekenhuis in de tweede lijn. verloskundige in een ontwikkelingsland. medewerker van een onderzoeksinstituut. Wat is je kans op een baan? De kansen om aan het werk te kunnen als verloskundige zijn heel gunstig. Zowel in zelfstandige praktijken als in ziekenhuizen zijn volop banen voor verloskundigen.
Vroedkunde AP Hogeschool Antwerpen.
Verkort traject voor verpleegkundigen. Home / Gezondheid en Welzijn / Opleidingen / Vroedkunde. Schrijf je nu in. Vind jij ook dat een zwangerschap de mooiste gebeurtenis op de wereld is? Wil je een vertrouwenspersoon worden in de periode voor tijdens en na de zwangerschap en toekomstige moeders en vaders ondersteunen? Dan is de bachelor Vroedkunde iets voor jou! Waarom kiezen voor de bachelor Vroedkunde aan de AP Hogeschool? Als vroedvrouw ben je het eerste aanspreekpunt bij vragen over seksualiteit en vruchtbaarheid. Je bent niet bang om medische verantwoordelijkheid op te nemen en handelingen te stellen als het nodig is.
Vroedkunde Professionele Bachelor Thomas More.
Je loopt ook flink wat stage zodat je in het echte professionele leven van de vroedvrouw terecht komt. Bij ons sta je er niet alleen voor. We begeleiden en helpen je doorheen heel de opleiding. We staan je bij op stage en zetten je aan tot nadenken tot durven en vooral tot heel veel actie. Wist je dat je na je opleiding via een verkort traject van één jaar een bachelor in de Verpleegkunde kunt halen? Hiermee versterk je jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Ja je leest het goed je kan in vier jaar twee diploma's halen! Vroedkunde Campus Lier Vroedkunde Campus Turnhout. Studeer wanneer het je best past.
Voltijd bachelor opleiding Verloskunde Hogeschool Rotterdam.
Lijkt het je leuk om zwangere vrouwen en hun partners te begeleiden en te adviseren bij hun kinderwens zwangerschap baring en kraambed? Dan is de opleiding Verloskunde echt iets voor jou! Als verloskundige begeleid je vrouwen in de periode dat ze zwanger willen worden totdat de baby een week oud is. Dit betekent dat je veel moet weten over het verloop van het geboorteproces. Je baseert je handelen op de wens van de cliënt wetenschappelijk onderzoek en je eigen ervaring als verloskundige. Als verloskundige moet je zelfstandig beslissingen kunnen nemen bijvoorbeeld bij een baring. Het is daarom van belang dat je zelfstandig kunt werken. Daarnaast moet je stressbestendig zijn omdat je soms belangrijke beslissingen moet nemen in moeilijke situaties.
Verloskunde voltijd Hbo-opleidingen Hogeschool Inholland.
Hulp nodig bij je studiekeuze? Bekijk de vlogs van onze studenten. LET OP Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Dit betekent onder andere dat de inschrijfdatum eerder is. Lees meer over de selectieprocedure. Wat houdt de hbo-opleiding Verloskunde voltijd in? In de bacheloropleiding Verloskunde leer je hoe je zwangere vrouwen en hun partners begeleidt tijdens de bijzondere periode van zwangerschap bevalling en kraamtijd. Je verdiept je in de pathofysiologische veranderingen die bij de vrouw plaatsvinden en in de groeiontwikkeling van de baby. Omdat je het normale proces door en door leert kennen kun je goed inschatten wanneer zich complicaties kunnen voordoen. Hierop onderneem je actie.
Werken en studeren bachelor Vroedkunde Erasmushogeschool Brussel.
Ook de zorgen aan de pasgeborene behoren tot je takenpakket. Ga je later aan de slag in een ziekenhuis dan verstrek je naast verloskundige zorgen ook hoogtechnologische zorgen op de verloskamer op de kraamafdeling op de couveuseafdeling of in de fertiliteitskliniek. Je werkt er in een multidisciplinair team waarin zowel gynaecoloog pediater kinesist als vroedvrouw hun specifieke taken vervullen. Heb je al een job maar wil je graag vroedvrouw worden? Dan kan je de opleiding Vroedkunde in afstandsonderwijs starten. Ook als thuiswerkende ouder kan je de flexibele opleiding aanvatten. In beide gevallen moet je beschikken over een diploma van het hoger secundair onderwijs. De opleiding telt 180 studiepunten die verdeeld worden over minstens 35 jaar.
Vroedkunde Arteveldehogeschool Gent.
Je bent verantwoordelijk sociaal en wetenschappelijk ingesteld. Na twee maanden heb je ook al een eerste examen. Ontdek wat we van jou verwachten. De helft van je opleiding die in 2014 is verkozen tot de beste van Vlaanderen bestaat uit stages. Zo verloopt je opleiding. Welke vakken krijg je? Van anatomie embryologie en genetica tot ethiek wetgeving en de psychosociale context van een vroedvrouw het is er allemaal. Je gaat bij de start van je opleiding meteen aan de slag in het ziekenhuis. Zo kom je snel te weten of het beroep iets voor jou is. Werken en studeren combineren?
Vroedkunde UCLL.
Ben je sociaalvaardig en stressbestendig? Schrikt verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig werken je niet af? Dan is vroedvrouw worden misschien iets voor jou! UC Leuven-Limburg biedt je een competentie en praktijkgerichte opleiding aan. Je krijgt een brede verloskundige kennis met aandacht voor psychosociale ethische juridische en multiculturele dimensies. Tijdens de stages kan je je kennis en vaardigheden al meteen in de praktijk brengen. Tijdens het eerste jaar bestudeer je de normale zwangerschap bevalling en postpartum. In het tweede jaar maak je kennis met de bedreigde zwangerschap bevalling en hoogrisico-pasgeborene. In het laatste jaar focus je op hoogrisico-verloskunde eerstelijnszorg fertiliteitsproblematiek. Als afgestudeerde kan je zowel in België als in de Europese Unie aan de slag. Je werkterrein ligt zowel binnen de zorginstelling als daarbuiten.

Contacteer ons